1. Nederlandse boeken
  2. Platero En Ik

Platero En Ik

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Platero En Ik is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 190 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789074328661. 

Specificaties Platero En Ik

HoofdauteurJuan Ramón Jiménez
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum20 november 2004

Omschrijving van Platero En Ik

De dichter Juan Ramón Jiménez (1881-1958), bekroond met de Nobelprijs voor literatuur in 1956, is een belangrijke figuur in de Spaanse literatuur. Hij wordt niet alleen gezien als de 'geestelijke vader' en leermeester van de invloedrijke Generatie van '27, maar vooral vanwege de waarde en kwaliteit van zijn poëzie. In eerste instantie was hij sterk beïnvloed door het Franse symbolisme, maar later kenmerkt zijn poëzie zich door eenvoud en suggestie. Een van de hoogtepunten in zijn ontwikkeling is de bundel prozagedichten Platero en ik, die ontstond tussen 1906 en 1912. Deze bundel draait om een ezel genaamd Platero en het geboortedorp van de dichter, Moguer, in Andalusië. Als een poëtische persiflage van Don Quichot doorkruist het hoofdpersonage, samen met zijn ezel, het dorp en de omgeving, waarbij ze allerlei kleine avonturen beleven. Platero en ik is een meeslepend werk dat de lezers meeneemt op een reis door de prachtige landschappen van Andalusië. De lezer wordt betoverd door de eenvoudige en suggestieve poëzie van Juan Ramón Jiménez, die op een unieke manier de schoonheid van het alledaagse leven weet te vangen. Het is een bundel die de lezer uitnodigt om te genieten van de kleine dingen, om stil te staan bij de details die vaak over het hoofd worden gezien. De lev.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Platero En Ik

Het boek Platero En Ik is geschreven door Juan Ramón Jiménez. De oorspronkelijke releasedatum was 20 november 2004.

Het boek Platero En Ik is te koop als Paperback.

Platero En Ik bestaat uit 190 pagina’s. 

Platero En Ik is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken