1. Engelse boeken
  2. Return To My Native Land

Return To My Native Land

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Return To My Native Land is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 152 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9781852241841. 

Specificaties Return To My Native Land

HoofdauteurAimé Césaire
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum30 maart 1995

Omschrijving van Return To My Native Land

Franse-Engelse tweetalige editie. André Breton noemde het Cahier van Cesaire 'niets minder dan het grootste lyrische monument van deze tijd'. Het is een baanbrekende tekst in surrealistische, Franse en zwarte literatuur - voor het eerst volledig gepubliceerd in het Engels in de tweetalige serie Hedendaagse Franse Dichters van Bloodaxe. Aimé Césaire (1913-2008) werd geboren in Basse-Pointe, een dorp aan de noordkust van Martinique, een voormalige Franse kolonie in het Caribisch gebied (nu een overzees departement van Frankrijk). Zijn boek Discours sur le colonialisme (1950) is een klassieker in de Franse politieke literatuur. Cahier d'un retour au pays natal (1956) is de hoeksteen van de francofone zwarte literatuur: hier verscheen voor het eerst het woord 'Negritude'. Negritude is gaan betekenen de culturele, filosofische en politieke beweging die in de jaren 30 in Parijs werd mede-opgericht door drie zwarte studenten uit Franse koloniën: de dichters Léon-Gontran Damas uit Frans-Guyana; Léopold Sédar Senghor, later president van Senegal; en Aimé Césaire, die plaatsvervangend afgevaardigde werd in de Franse Nationale Vergadering voor de Revolutionaire Partij van Martinique en herhaaldelijk werd gekozen tot burgemeester van Fort-de-France.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Return To My Native Land

Het boek Return To My Native Land is geschreven door Aimé Césaire. De oorspronkelijke releasedatum was 30 maart 1995.

Het boek Return To My Native Land is te koop als Paperback.

Return To My Native Land bestaat uit 152 pagina’s. 

Return To My Native Land is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken