1. Nederlandse boeken
  2. Rubáiyát van Omar Khayyám

Rubáiyát van Omar Khayyám

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Rubáiyát van Omar Khayyám is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 104 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789026314827. 

Specificaties Rubáiyát van Omar Khayyám

HoofdauteurOmar Khayyäm
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum

Omschrijving van Rubáiyát van Omar Khayyám

De Rubáiyát van Omar Khayyám is een gloednieuwe poëzievertaling in de Ambo-Tweetalig serie en is echt bijzonder. Hoewel er weinig zekerheid is over het leven van Omar Khayyám, wordt aangenomen dat hij tussen 1038 en 1048 is geboren in Nisjapoer en daar tussen 1123 en 1132 is overleden. Omar Khayyám was een buitengewoon veelzijdige geleerde, van wie werd gezegd dat hij alle wetenschappen beheerste en ongeëvenaard was in kennis. Hij was een poëtische ziel die speelse en korte versjes uit zijn mond liet rollen, die hij nooit opschreef. Deze versjes, ook wel rubáiyát genoemd, werden in het Westen bekend als Perzische kwatrijnen. De versjes van Khayyám werden oorspronkelijk beschouwd als minder belangrijke poëzie, totdat Edward FitzGerald in het midden van de vorige eeuw een aantal van deze versjes vertaalde, bewerkte, hertaalde en zelfs herschiep. Het resultaat was verbluffend en van een ongekende poëtische schoonheid. Sindsdien zijn er talloze vertalingen verschenen van FitzGeralds interpretatie, waardoor de Perzische kwatrijn als dichtvorm populair werd in de West-Europese literatuur. Deze nieuwe poëzievertaling van de Rubáiyát van Omar Khayyám voegt een frisse en eigentijdse interpretatie toe aan het werk van deze legendarische dichter.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Rubáiyát van Omar Khayyám

Het boek Rubáiyát van Omar Khayyám is geschreven door Omar Khayyäm. De oorspronkelijke releasedatum was .

Het boek Rubáiyát van Omar Khayyám is te koop als Hardcover.

Rubáiyát van Omar Khayyám bestaat uit 104 pagina’s. 

Rubáiyát van Omar Khayyám is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken