1. Engelse boeken
  2. Satires

Satires

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Satires is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 250 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780199540662. 

Specificaties Satires

HoofdauteurJuvenal
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum12 juni 2008

Omschrijving van Satires

Juvenal, die schreef tussen 110 en 130 na Christus, was een van de grootste satiristen van het keizerlijke Rome. Zijn krachtige en geestige aanvallen op de ondeugden, misbruiken en dwaasheden van de grote stad zijn bewonderd en gebruikt door veel Engelse schrijvers, waaronder Ben Jonson, Dryden en vooral Dr Johnson, die zijn schrijven omschreef als 'een mengeling van vrolijkheid en statigheid, van puntige zinnen en declamatoire grootsheid'. Juvenal is gezien als een strenge moralist en, meer recentelijk, als een extravagante grappenmaker, en wordt geprezen om zijn levendige beschrijving van de scènes die zijn woede opwekten. Hij bedacht de beroemde uitdrukking die mensen aanduidt als 'gretig en bezorgd om twee dingen: brood en spelen' (panem et circenses). De vertaling van Niall Rudd reproduceert de oorspronkelijke stijl en metrische effect van Juvenals hexameters. De inleiding en de notities van William Barr bieden literaire en historische achtergrond bij de zestien satires. OVER DE SERIE: Al meer dan 100 jaar maakt Oxford World's Classics het breedste scala aan literatuur uit de hele wereld beschikbaar. Elke betaalbare editie weerspiegelt de toewijding van Oxford aan wetenschap, en biedt de meest accurate tekst en een schat aan. De satires van Juvenal, geschreven tussen 110 en 130 na Christus, worden beschouwd als een meesterwerk van de satirische literatuur.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Satires

Het boek Satires is geschreven door Juvenal. De oorspronkelijke releasedatum was 12 juni 2008.

Het boek Satires is te koop als Paperback.

Satires bestaat uit 250 pagina’s. 

Satires is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken