1. Nederlandse boeken
  2. Symphonia. Gezangen

Symphonia. Gezangen

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Symphonia. Gezangen is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 248 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789085286592. 

Specificaties Symphonia. Gezangen

HoofdauteurHildegard van Bingen
Taal               Nederlands
BindwijzeSoftcover
Oorspronkelijke releasedatum20 april 2022

Omschrijving van Symphonia. Gezangen

Al tientallen jaren wordt de muziek van Hildegard van Bingen (1098-1179) wereldwijd beluisterd. Antifonen en responsoria, hymnen en sequenties uit Symphonia armonie celestium revelationum kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Maar net zoals bij de cantates van Bach kan men zich afvragen of de abdis van de benedictinessen van Rupertsberg daadwerkelijk begrepen wordt. Wat bedoelde de middeleeuwse mystica en theologe eigenlijk met haar verzen en composities, die een rol speelden binnen een liturgische context? Deze eerste complete vertaling van de Latijnse Symphonia van Hildegard van Bingen wil een sleutel zijn om de wereld van de 'Sibylle van de Rijn', zieneres en theologe, wetenschapper en kunstenares, ook toegankelijk te maken via haar poëzie. Vertaler Patrick Lateur is een classicus en publiceert als dichter en vertaler, bloemlezer en essayist. In deze prachtige uitgave krijgt de lezer de mogelijkheid om dieper in de betekenis en schoonheid van de gezangen van Hildegard van Bingen te duiken. De vertalingen van Patrick Lateur geven een nieuwe dimensie aan de mystieke muziek van deze bijzondere vrouw. Met zijn kennis en vaardigheden als classicus en dichter weet hij de poëtische kracht van Hildegard's composities op een unieke manier over te brengen. Deze uitgave bevat niet alleen de vertalingen, maar ook uitgebreide achtergrondinformatie over Hildegard van Bingen en haar werk.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Symphonia. Gezangen

Het boek Symphonia. Gezangen is geschreven door Hildegard van Bingen. De oorspronkelijke releasedatum was 20 april 2022.

Het boek Symphonia. Gezangen is te koop als Softcover.

Symphonia. Gezangen bestaat uit 248 pagina’s. 

Symphonia. Gezangen is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken