1. Engelse boeken
  2. The Masnavi, Book One

The Masnavi, Book One

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. The Masnavi, Book One is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 304 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780199552313. 

Specificaties The Masnavi, Book One

HoofdauteurJalal Al-Din Rumi
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum10 juli 2008

Omschrijving van The Masnavi, Book One

De pen zou soepel schrijven wat het wist. Maar als het ging om liefde, splijtte het in tweeën. Een ezel vast in modder is het lot van logica - Alleen liefde kan de aard van liefde aantonen. Rumis Masnavi wordt algemeen erkend als het grootste soefigedicht ooit geschreven en wordt ook wel de Koran in het Perzisch genoemd. De dertiende-eeuwse islamitische mysticus Rumi componeerde zijn werk ten behoeve van zijn discipelen in de soefi-orde die naar hem vernoemd is, beter bekend als de draaiende derwisjen. Om zijn boodschap van goddelijke liefde en eenheid over te brengen, verweefde hij vermakelijke verhalen en doordringende preken. Puttend uit volksverhalen en heilige geschiedenis is Rumis gedicht vaak grappig, maar ook spiritueel diepgaand. Jawid Mojaddedis sprankelende nieuwe versvertaling van Boek Een sluit aan bij de doelstellingen van het oorspronkelijke werk en presenteert Rumis meest volwassen mystieke leerstellingen in eenvoudige en aantrekkelijke rijmende coupletten. OVER DE SERIE: Al meer dan 100 jaar maakt Oxford Worlds Classics het breedste scala aan literatuur van over de hele wereld beschikbaar. Elke betaalbare uitgave weerspiegelt Oxfords toewijding aan wetenschap,... Het eerste boek van Rumis Masnavi, genaamd "De Pen en de Liefde", is een buitengewoon werk dat wordt beschouwd als het.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over The Masnavi, Book One

Het boek The Masnavi, Book One is geschreven door Jalal Al-Din Rumi. De oorspronkelijke releasedatum was 10 juli 2008.

Het boek The Masnavi, Book One is te koop als Paperback.

The Masnavi, Book One bestaat uit 304 pagina’s. 

The Masnavi, Book One is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken