1. Engelse boeken
  2. WC Divine Comedy Dante

WC Divine Comedy Dante

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. WC Divine Comedy Dante is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 752 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9780199535644. 

Specificaties WC Divine Comedy Dante

HoofdauteurDante Alighieri
Taal               Engels
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum01 januari 2008

Omschrijving van WC Divine Comedy Dante

De WC Divine Comedy Dante wordt beschreven als het grootste gedicht uit de Europese Middeleeuwen en, vanwege het evangelische doel van de auteur, het "vijfde Evangelie". Het is een essentieel onderdeel van de westerse cultuur. Het gedicht is een spirituele autobiografie in de vorm van een reis - de dichter reist van de donkere cirkels van de Hel, naar de berg van het Vagevuur, waar zijn gids Virgil hem achterlaat om Beatrice te ontmoeten in het Aardse Paradijs. Dante zag het gedicht als het nieuwe epos van het christendom en creëerde een wereld waarin rede en geloof moraliteit en maatschappelijke chaos in orde hebben veranderd. De vertaling van Charles Sisson in blanco verzen is opmerkelijk vanwege zijn helderheid en energie, en de inleiding, diagrammen, kaarten en notities van David Higgins bieden de lezer waardevolle begeleiding. OVER DE SERIE: Oxford World's Classics biedt al meer dan 100 jaar het breedste scala aan literatuur uit de hele wereld. Elke betaalbare uitgave weerspiegelt de toewijding van Oxford aan wetenschap, met de meest accurate tekst en een schat aan andere waardevolle kenmerken, waaronder deskundige inleidingen door vooraanstaande autoriteiten en behulpzame notities. De WC Divine Comedy Dante is een meesterwerk dat de lezer meeneemt op een epische reis door de spirituele wereld. Het gedicht is niet alleen het grootste gedicht van de Europese Middeleeuwen, maar wordt ook beschouwd als.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over WC Divine Comedy Dante

Het boek WC Divine Comedy Dante is geschreven door Dante Alighieri. De oorspronkelijke releasedatum was 01 januari 2008.

Het boek WC Divine Comedy Dante is te koop als Paperback.

WC Divine Comedy Dante bestaat uit 752 pagina’s. 

WC Divine Comedy Dante is verkrijgbaar in het Engels.

Ontdek nog meer mooie boeken