1. Nederlandse boeken
  2. Wintervitrines

Wintervitrines

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Wintervitrines is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 64 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789023412519. 

Specificaties Wintervitrines

HoofdauteurJan Wolkers
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum14 november 2003

Omschrijving van Wintervitrines

Jan Wolkers heeft als geen ander het talent om te observeren en scherp vast te leggen wat hij ziet. Hij is zowel beeldend kunstenaar als schrijver en weet altijd treffend te zijn, schijnbaar argeloos. Hella Haasse schreef eens in een essay over Wolkers in het Schrijversprentenboek van 1996: "Op het eerste gezicht lijkt dat heel complex, maar het komt eigenlijk allemaal neer op een gedreven kijken." De gedichten in Wintervitrines gaan voornamelijk over de natuur en de seizoenen; de zomer is "verstijfd in doods groen", 'de lente kil als een milkshake'. Maar deze poëzie gaat ook over Manhattan, over de god Hermes, over herinnering en dood. Wintervitrines is een prachtige, rijke bundel waarin Wolkers zich volledig openbaart als dichter. De gedichten in Wintervitrines zijn een weerspiegeling van de scherpe observaties van Jan Wolkers. Hij weet als geen ander de essentie van wat hij ziet vast te leggen, met een treffende eenvoud. Dit blijkt uit de woorden van Hella Haasse in het Schrijversprentenboek van 1996, waarin ze schrijft dat zijn werk op het eerste gezicht complex lijkt, maar eigenlijk draait om gedreven kijken. In Wintervitrines komen onderwerpen als de natuur, de seizoenen, Manhattan, de god Hermes, herinnering en de dood aan bod. De gedichten zijn een prachtige verzameling waarin Jan Wolkers zich volledig openbaart als dichter en zijn rijke artistieke talenten.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Wintervitrines

Het boek Wintervitrines is geschreven door Jan Wolkers. De oorspronkelijke releasedatum was 14 november 2003.

Het boek Wintervitrines is te koop als Hardcover.

Wintervitrines bestaat uit 64 pagina’s. 

Wintervitrines is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken