1. Nederlandse boeken
  2. Zegen de dochter

Zegen de dochter

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Zegen de dochter is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 96 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789493248182. 

Specificaties Zegen de dochter

HoofdauteurWarsan Shire
Taal               Nederlands
BindwijzePaperback
Oorspronkelijke releasedatum14 maart 2022

Omschrijving van Zegen de dochter

"Zegen de dochter" is een intrigerende bundel gedichten waarin Shire haar eigen ervaringen als migrant deelt. Het vertelt het verhaal van een meisje dat opgroeit zonder de zorg van iemand anders en alleen wordt begeleid door de stemmen in haar hoofd. Dit meisje wordt geconfronteerd met het verlies van haar thuis en een voortdurend gevoel van ontheemdheid. De gedichten in "Zegen de dochter" zijn doordrenkt van emotie en behandelen thema's als oorlog, seksualiteit en vrouwelijkheid. Shire put uit haar eigen leven en dat van haar geliefden, maar ook uit popcultuur en krantenkoppen, om de levens van vluchtelingen, migranten, moeders, dochters, zwarte vrouwen en tienermeisjes tot leven te brengen. Deze prachtig geschreven gedichten nemen je mee op een reis door de verschillende facetten van het menselijk bestaan. Ze raken je diep en laten je nadenken over de complexiteit van identiteit, het belang van verbondenheid en de zoektocht naar een plek waar men zich thuis voelt. "Zegen de dochter" is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in poëzie die hartverscheurend eerlijk en tegelijkertijd hoopvol is.

Picture of Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Zegen de dochter

Het boek Zegen de dochter is geschreven door Warsan Shire. De oorspronkelijke releasedatum was 14 maart 2022.

Het boek Zegen de dochter is te koop als Paperback.

Zegen de dochter bestaat uit 96 pagina’s. 

Zegen de dochter is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken