1. Nederlandse boeken
  2. Zie je ik wou graag zijn jou

Zie je ik wou graag zijn jou

4.5/5

Er zijn veel mooie poëzie of dichtbundels te koop op het internet en in boekhandels. Zie je ik wou graag zijn jou is een van deze vele boeken die verkrijgbaar zijn. Het is een prachtig boek, bestaande uit 232 pagina’s vol met prachtige gedichten en/of poëzie. Het EAN nummer van dit boek is 9789041740984. 

Specificaties Zie je ik wou graag zijn jou

HoofdauteurHerman Gorter
Taal               Nederlands
BindwijzeHardcover
Oorspronkelijke releasedatum28 oktober 2019

Omschrijving van Zie je ik wou graag zijn jou

Herman Gorter (1864-1927) was een buitengewone dichter die een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten in de Nederlandse literatuur. Zijn bekendste werk, Mei, begint met de beroemde regels "Een nieuwe lente en een nieuw geluid". Gorter's gedichten waren doordrenkt van verlangen, liefde en een diepe verbinding met de natuur. Hij streefde ernaar om één te zijn met alles wat hij waarnam. Zijn bron van inspiratie lag voornamelijk in de natuur, maar ook in filosofie en later, in de tweede helft van zijn leven, vond hij antwoorden in het socialisme. Deze bloemlezing, genaamd "Zie je ik wou graag zijn jou", neemt de lezer mee op een reis door Gorter's liefdesleven. Zijn liefde voor vrouwen speelde een centrale rol in zijn leven en deze collectie gedichten weerspiegelt dit op prachtige wijze. Het is een eerbetoon aan de vrouwen van wie Gorter hield en toont hun invloed op zijn werk. De rode draad van deze bloemlezing is dan ook de krachtige emoties en diepe genegenheid die Gorter voelde voor zijn geliefden. Elk gedicht in deze verzameling is doordrenkt van zijn liefde en bewondering voor deze bijzondere vrouwen. "Zie je ik wou graag zijn jou" is niet alleen een ode aan de liefde, maar ook een eerbetoon aan de tijdloze poëzie van Herman Gorter. De gedichten in deze bundel zullen je betoveren en mees.

Darrell
Darrell

Expert

Hallo allemaal, ik ben Darryll en ik lees veel, heel veel! Ik heb geen specifiek favoriet genre maar dichtbundels lees ik wel graag. Ik kan jou dus ook perfect adviseren welke boeken echte aanraders zijn en welke je net zo goed in de (web)winkel kan laten liggen. 

Veelgestelde vragen over Zie je ik wou graag zijn jou

Het boek Zie je ik wou graag zijn jou is geschreven door Herman Gorter. De oorspronkelijke releasedatum was 28 oktober 2019.

Het boek Zie je ik wou graag zijn jou is te koop als Hardcover.

Zie je ik wou graag zijn jou bestaat uit 232 pagina’s. 

Zie je ik wou graag zijn jou is verkrijgbaar in het Nederlands.

Ontdek nog meer mooie boeken